Uslovi korišćenja

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda koje se nalaze na sajtu su konačne i obračunate sa uračunatim PDV-om.  Cene proizvoda prikazane su u dinarima (RSD).

Načini plaćanja

Plaćanje u internet prodavnici platnim karticama
Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na stranici bezbednog plaćanja izvršite plaćanje VISA, DINA ili MASTER karticom. Svi detalji u vezi plaćanja biće vam automatski poslati na email nakon izvršenja plaćanja.

E-bankingom
Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon što potvrdite svoju narudžbenicu, putem svog e-banking naloga izvršite plaćanje iznosa sa narudžbenice. Svi detalji u vezi plaćanja biće vam automatski poslati na email po vašoj potvrdi narudžbenice.

Plaćanje pouzećem
Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.

Plaćanje preko računa firme
Ukoliko želite da vašu porudžbinu platite preko računa firme, u polju NAPOMENA prilikom popunjavanja podataka za uplatu upišite naziv firme I pib.

Automatski mail sa podacima za uplatu će stići na mail koji ste ostavili u porudžbenici koji možete da zanemarite, već sačekajte da pošaljemo profakturu na vaš mejl.

Original račune šaljemo sa poručenim artiklima.

Isporuka proizvoda

Dostavu radimo u saradnji sa nekoliko kurirskih službi (brzih pošti) na bilo koju adresu u Republici Srbiji i ova usluga se dodatno naplaćuje prilikom isporuke. Isporuku proizvoda ne vršimo svakog dana, nego objedinjujemo pošiljke za slanje dva puta nedeljno. O ovoj informaciji ćete biti obavešteni kada primimo vašu porudžbinu i definišemo rok izrade (ukoliko proizvod nije na stanju) i dan slanja.

Proizvod koji ste naručili šaljemo putem usluge brze pošte i nakon što pošiljku predamo za slanje nemamo više uticaja na rokove isporuke, te za sva eventualna kašnjenja ili za eventualno neisporučivanje proizvoda ne možemo biti odgovorni.

Kurirske službe pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu do 18h svakog radnog dana. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može da preuzme pošiljku. U slučaju da kupac živi u stambenoj zgradi kurir je obavezan da robu dostavi do ulaza u zgradu, dok kupac mora organizovati dalji prenos pošiljke do svog stana.

Ako se desi da služba nije u mogućnosti da izvrši dostavu jer na adresi u dogovoreno vreme nema nikog ko bi mogao da preuzme poručenu robu, roba će biti vraćena u našu radionicu, a porudžbina će se smatrati realizovanom. Po eventualnom povratu pošiljke do nas, kontaktiraćemo Vas kako bismo ustanovili razlog nepreuzimanja paketa i dogovoriti se o ponovnom slanju. Ukoliko se pošiljka ponovo šalje, troškove obe poštarine snosi kupac, zajedno sa troškovima povrata, prema zvaničnom cenovniku kurirskih službi.

Ukoliko osoba kojoj se šalje na poklon naš proizvod ne želi da primi vaš poklon prilikom dostave, kurir će porudžbinu vratiti u našu radionicu, mi ćemo Vas kontaktirati i porudžbina će se smatrati realizovanom.

Pre predaje poručene robe kurirskoj službi, naši zaposleni detaljno će je proveriti i osigurati da na njoj nema vidljivih oštećenja. Roba će biti pakovana na način koji sprečava njeno oštećenje u prevozu. Prilikom preuzimanja robe od kurirske službe, kupac je dužan da je pregleda i za sva eventualna oštećenja uloži prigovor licu koje vrši isporuku.

Ukoliko primetite da je transportna kutija oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen (otvoren), odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Priprema naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja odmah ako je plaćanje pouzećem i platnim karticama, ukoliko je virmansko po evidentiranju vaše uplate.

Uslovi reklamacije

Ukoliko niste zadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molim vas da nas kontaktirate putem emejla najkasnije 4 sata nakon dostave. Reklamacije primamo samo ako nam uz pisani opis dostavite i slike i/ili video snimak problema na koji ste naišli. Reklamirani proizvod mora biti slikan u zatečenom stanju, nikako posle upotrebe. Naši zaposleni dužni  su da vam odgovore najkasnije 48h po prijemu vašeg mejla. Ukoliko ustanovimo da je vaša reklamacija ima osnova, Kiara de.zen će vam vratiti vrednost porudžbine, ili ćemo Vam zameniti proizvod za nov.

Obaveza potrošača jeste da prilikom izjavljivanja reklamacije priloži račun, kopiju računa, ili bilo koji drugi dokaz o kupovini.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (u daljem tekstu: Zakon) Kiara de.zen odgovara za nesaobraznost robe koju prodaje u periodu od 2 (dve) godine od datuma vaše kupovine. Zakonska odgovornost Kiara de.zen-a ne postoji ako isporučena roba:

  1. odgovara opisu koji je dao prodavac i ako ima svojstva robe koju je prodavac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;
  2. ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata prodavcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja kupovine;
  3. ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste
  4. po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe i javna obećanja o posebnim svojstvima robe data od strane prodavca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno putem oglasa ili na ambalaži robe

Pravo potrošača

U skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača Republike Srbije, Vi kao Potrošač imate pravo da odustanete od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u vašu državinu kao Potrošača.

Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Izjava o odustanku mora biti svojeručno potpisana.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Troškove povraćaja robe u slučaju odustanka snosi kupac.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i, po mogućnosti, u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.).

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo .

Zakon o zaštiti potrošača isključuje pravo kupca da vrati proizvod u određenim situacijama:

– isporuka robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane

Povraćaj sredstava kupcu će se vršiti u dogovoru sa kupcem.

Osnovni podaci:

Naziv: Kiara de.zen
Poslovno ime: Gras Garden doo
Status: Aktivno privredno društvo
Pravna forma: Društvo sa ograničenom odgovornošću
Matični broj: 20698101

Datum osnivanja: 16.12.2010.

Uslovi garancije

Garanciju dajemo na sve naše proizvode nameštaja u trajanju od 2 godine od dana realizovane kupovine odnosno izdatog računa. Garancija se odnosi na kvalitet izrade i kvalitet svih korištenih materijala proizvoda, kada se proizvod koristi i održava prema nameni koja je navedena u opisu proizvoda. Na sve proizvode koji su punjeni stiroporskim kuglicama garancija se NE odnosi na postojanost forme proizvoda; oblik ovih proizvoda se opusti nakon korišćenja i potrebno ga je dopuniti da bi vratio svoju formu.

Garanciju ne dajemo na modne komade.

Saglasnost i promena uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. Kiara de.zen se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.